Centar za osobni razvoj i promicanje kvalitete života

Ispiši

Centar za osobni razvoj i promicanje kvalitete života je tim posvećen cjeloživotnom učenju i prenošenju plemenitih vrijednosti, znanja i vještina, koje pospješuju razvoj i ostvarenje punog potencijala pojedinca. Njegujemo holistički pristup kroz tri glavna područja:

1. duhovnost i smisao,
2. tjelesno i emocionalno blagostanje, te
3. doprinos društvu.

Analogiju drveta života smo odabrali jer ona jasno prispodobljuje tri dijela koja na nezamjenjiv način doprinose dobrobiti drveta:

1. korijen,
2. deblo, i
3. krošnja s plodovima.

Ovi dijelovi drveta mogu se povezati sa životnim područjima kod čovjeka. Korijen drveta je uglavnom nevidljiv drugima, kao i čovjekova osobna duhovna praksa i potraga pojedinca za smislom i mudrošću. Tu su utemeljena najdublja i najvažnija područja ljudske egzistencije, na kojima se utvrđuje sustav vrijednosti i esencijalni odnosi čovjeka s prirodom, drugim živim bićima i krajnjom svrhom – Bogom.

Deblo drveta je prvi jasno vidljiv njegov dio. Ono ukazuje na životnu snagu, koja se kod čovjeka očituje na tjelesnom i emocionalnom području. To je izraz životnog stila čovjeka, koji odražava njegove ideale, odnosno, materijalizirani je izraz toga kako je osoba situirana u ovom svijetu i kako se nosi s izazovima života. Sva raznolikost ovog područja manifestira se kroz naše odnose s drugima.

Krošnja drveta i njeni plodovi analogija su na čovjekov doprinos svijetu, tj. na utjecaj osobe na živote drugih i vlastitu okolinu, uključivo prirodu.

Da bismo postigli ravnotežu u osobnim i društvenim nastojanjima, važno je ravnomjerno razvijati sva tri životna aspekta. Drugim riječima, trebamo:
1. hraniti svoj duhovni cilj,
2. regulirati svoje navike, i
3. njegovati nesebičan doprinos drugima.

Viši nivo egzistencije postiže se višom razinom povezanosti. Viša razina povezanosti najlakše se ostvaruju druženjem s onima koji su je ostvarili u svom životu. Zato vam želimo omogućiti učenje od osoba koje su na raznim važnim životnim područjima ostvarile ravnotežu i mudrost vrijednu življenja i dijeljenja.

Pozdrav od srca.


Naša misija i vizija

VIZIJA
Zajednica neovisno misaonih, samo motiviranih, uravnoteženih, karakternih i sretnih ljudi posvećenih osobnoj izvrsnosti i održivom razvoju društva baziranom na trajnim vrijednostima.

MISIJA
Podrška smo razvoju potencijala pojedinca i društva u cjelini kroz edukacije u holističkom pristupu životu iznutra prema van. Vođeni trajnim vrijednostima, u poticajnom okruženju, pružamo praktična znanja i vještine koje omogućuju proces učenja i transformacije prema željenim ostvarenjima na području komunikacije, odnosa, vodstva, osobnog, poslovnog i duhovnog rasta i razvoja.


Goran Pejaković - osnivač centra

Goran Pejaković
Osnivač i voditelj centra

Goran Pejaković, završio je 1994. godine studij šumarstva na Šumarskom fakultetu u Zagreb.


Galerija